Grillad Clubstek

med rödbetspotatis och getostkräm (Jennie Benjaminsson)

Ingredienser 4 port:

1 kg Clubstek
salt och nymalen svartpeppar
olivolja

Rödbetspotatis:

800 gram fast potatis, kokt al dente och tunt skivad
4 stora rödbetor, kokta och klyftade
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
salt
nymalen vitpeppar
färsk timjan
150 gram smör

Getostkräm:

100 gram krämig getost
3 msk gräddfil
salt
nymalen vitpeppar
saft av citron

Gör så här:

Krydda Clubsteken med salt och nymalen svartpeppar. Låt dra i rumstemperatur i några msk olja i cirka 1 timme.

Grilla till önskad stekning och låt vila en stund före servering.

Rödbetspotatis:

Blanda potatis, vitlök, salt, peppar och timjan. Lägg i foliepaket och strö över rödbetor och klickar av smöret. Vik ihop paketet och lägg på grillen tills potatisen är genomkokt.

Getostkräm:

Rör ihop getost med gräddfil till en slät kräm. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och några droppar citronsaft.

Med Meat the World tar vi den service och yrkeskunskap som fanns på 1950-talet in i 2000-talet och önskar dig en riktigt smaklig måltid!

  1. Beställ ditt kött
  2. Hämta hos oss.
  3. Få inspiration och tips på recept och goda råd.
  4. Njut av världens godaste kött!

Ring oss på:

031 – 45 10 10

Maila oss på:

info@meattheworld.se

© 2020 Meat the World. All Rights Reserved.